Wednesday, 27 January 2010

AGM KEREX


tema : semi formal
bayaran : RM12

jemput semua hadir meramaikan AGM kali ke-2 ini.

Sunday, 24 January 2010

XPDC GUNUNG LAMBAK (23rd Jan 2010)




en.saiful promotes frisbee ke?

trek dy makin lama makin susa

eyarhh!!

pengarah pgrm mengagihkan baju kpd peserta

actly , view dy 180'


Sabtu - setelah sekian lama tak ade xtvt gunung. kini, kembali dgn xtvt gunung lambak, kluang, johor. motif utama xtvt ini , nak tarik budak2 baru. anywy, gunung ni rendah je n tak lah hardcore sgt. so, sesuai for beginners. tak disangke, xtvt ni mendapat sambutan yg menggalakkan. target peserta adalah 60 peserta tp kita dapat lebih iaitu 73 org peserta. itu pun ade lg yg nk pergi tp terpakse la jgn NO, sebab dh pnuh...sorry. Bilangan perempuan pn bertambah dr trip gunung sebelum ini. xtvt ini diketuai oleh Faqrul Reduan dan konco2nya.

7.30 am ~~ berkumpul di perkarangan Bunga Raya. bagus peserta kali ni, most of them on time.

9.00 am ~~ bertolak ke GUNUNG LAMBAK, KLUANG

11.30am ~~ tiba di kaki Gunung Lambak

12.00 noon~~ breakfast! hehe....lmbat ckit breakfast cz ade mslah teknikal mse pg td
menu : bihun goreng, telur mata itek, air teh o
chef : nua (aka ROY @ bb)

12.30pm ~~ memulakan pendakian. (free body jek...) peserta sume cm bersemangat. para peserta dibekalkan dgn air botol REVIVE dan roti GARDENIA utk bekalan semasa pendakian
guider : brader2 dr UTHM (pali, habib, jai)

1.15 pm ~~ tiba di R & R Gunung Lambak. pit stop je la..kt cni ramai yg dh piawai..hoho
ade yg dh mental. lupe plak ..pegawai pengiring : EN. SAIFUL, EN ZAID & EN ?? (sorry lupe nme nye) n ade jugak staf pst sukan yg lain.

1.30 pm~~ menyambung semula pendakian..fuhh..mse ni trek dia dah semakin curam. ade beberapa budak dh pening~!@#$%, muntah^*(&^%$, cramp=(, ade yg dh mental., ade yg nak give up. tp nseb baek ade org2 penyelamat (org2 yg dh bese nek gunung) kasi support. push jugak jalan smpai puncak.

2.20 pm~~ Alhamdulillah...semua berjaya tiba di puncak. YEAH!!! pastu statlah sesi bergambar dan sebagainye. ade yg bersantai. satu kepuasan bila dpt tengok view. view dy not bad r..lawa jgak, puncak dy pn luas ckit n ade satu pondok kt situ.

3.00pm ~~ bergerak turun. mase ni, semua laju....semangat! siap berlari2 lagi. lepas tu, skit kaki. hahaha.....pdn muke..ramai yg jatuh. berhati2 lain kali. suppose gunung ni ade Puncak B tp tak pergi sebab brader UTHM tu ckp, xde view. kne kepong ngn pokok2.

4.00pm ~~ separuh drpd peserta dh sampai di bawah.

4.45pm ~~ semua peserta selamat sampai di kaki gunung.
sume lunch. pergh....lapar gila. semua peserta mkn dgn rakus sekali dan ditemani dgn monyet2 hutan. mereka pn lapar jugak. tp dpt tengok je la. hehe...
selepas itu, para peserta memberisihkan diri dan solat jamak di tempat yang disediakan dan memakai baju xpdc. (cewahhh,..ayt skema lak!) barulah harum dan lawa ckit. =)

6.30pm ~~ bertolak pulang ke UTeM tercinta...wuhuhuuuuuu

7.00pm ~~ berhenti di Petronas area Kluang untuk solat maghrib

8.30pm ~~ meneruskan perjalanan pulang

10.00pm ~~ selamat sampai di Melaka.

Alhamdulillah. xtvt dijalankan dgn jayanya. terima kasih kpd barisan peserta dan AJK yg terlibat terutamanya. dengan itu, berakhirlah XPDC GUNUNG LAMBAK. kite jumpa lagi dlm xtvt KEREX yg lain pulak ea....

Salam rekreasi!!

picca2!!



Monday, 11 January 2010

FRISBEE

starting dis week, akan ade latihan dan game frisbee. tujuan dia,
  • nak perkenalkan sukan frisbee ni
  • nak tarik lebih ramai orang bermain frisbee
  • nak tubuhkan satu team utk men dlm comp..
so, aktiviti ni akan dijalankan
jam :5.00 petang
hari : selasa (everyweek)
tempat : kompleks sukan utem (pdg softball)

hope sgt aktiviti ni bley dihidupkan semula dan berterusan.
kepada yang laen, kasi r support..ok, sekian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...