Saturday, 19 April 2014

Gunung Rajah 2014

Assalamualaikum semua. Entri kali nie nak cerita tentang aktiviti KeReX pada 22 Mac-23 Mac yang lalu. Akhirnya awal tahun nie ada aktiviti untuk kelab KeReX kali nie. Walaupun masih underground tapi sambutan sangat menggalakkan. Kami semua pergi carpool. Awesome experience this time. Berikut adalah log perjalanan selama 2 hari dan gambar-gambar yang berkenaan. Enjoy!

TENTATIF PROGRAM

21 March 2014 ( Jumaat )

10.00 pm - Berkumpul di PPP. ( bagi student UTeM )
11.00 pm - Bertolak ke Bentong melalui tol Ayer Keroh


22 March 2014 ( Sabtu )

3.00 am - Berkumpul di RNR Genting Sempah ( Tunggu peserta lain dan tapau breakfast )
5.00 am - Dijangka sampai di starting point
5.30 am - Start Trekking ( Air Terjun Chamang )
6.30 am - sampai pintu masuk Gunung Rajah
7.30 am - First Waterpoint
9.00 am - Sungai Y
10.00 am - Lata Naning
2.00 pm - Kem Hijau ( lunch time )


23 March 2014 ( Ahad )

2.30 am – Permatang
4.06 am – Puncak Gunung Rajah
6.00 am – Bangun, solat Subuh, breakfast
9.30 am – Bertolak turun
12.30 pm – Dijangka tiba di Lata Naning
2.00 pm – Bertolak balik ke starting point (air terjun Chamang)
6.30 pm – Dijangka tiba
7.0 pm – Bersurai dan jumpa lagi



mizi

syafiq

siah

presiden Anis

azwa

























p/s : sekian laporan ringkas di Rajah. See you Ledang nanti!




Sunday, 26 January 2014

Top Facts


Korang taknak tahu ke apa kelebihan menjadi seorang yang fit nie??

kurangkan obesiti. kurangkan orang sakit jiwa di Malaysia nie.

siapa nak kurus???


p/s : nantikan lebih tips menarik di entri akan datang.

Friday, 17 January 2014

Jom workout!

Haa,kali nie cara-cara workout. Gambar-gambar dibawah dah terangkan cara-cara untuk anda workout. Apa tunggu lagi. Jom semua KeReXians.




maaf atas gambar uncensored nie. hehe. khusus untuk perempuan yang mahu badan cantik.

lepas nie lelaki UTeM semua ada 6 packs. WAJIB. Kui3.


haaa.. 20 minit tau.

hiker, runner.. untuk kaki anda ok!

p/s : semoga tips-tips ini membantu.

Teknik larian tak bosan


Assalamualaikum. Kalau tengok blog nie, selalunya selalu cerita mengenai KeReX semata-mata kan? Maka, kali ini 06 Alpha memperkenalkan kategori baru : Info :
Boleh lah tambah ilmu masing-masing kan?

Entri pertama ini mengajar anda untuk berlari tapi tak bosan. Selalunya kita lari biasa je. So, korang boleh cuba aktiviti ini untuk diselitkan bersama larian anda. Jom cube!



p/s : selamat beramal



Thursday, 16 January 2014

Takwim 2014

Berikut adalah cadangan aktiviti yang akan diadakan pada tahun ini. May God bless us all. InsyaAllah.

Takwim climbing and high element

22-23 februari 2014
kursus asas mendaki tahap 1 dan 2 (terbuka)
lokasi : UTeM

19-20 april 2014
rocktrip v2.0
lokasi(perlis)
aktivti : boulder, lead dan top rope

3-4 mei 2014
pertandingan memanjat inter ipt dan tertutup di utem
lokasi : UTeM
disiplin: boulder

Takwim utk HIKING 2014 seperti berikut :-
1)Gunung Ledang - 8/3/14 (daypack) New hikers' Kerex - paperwork akn menyusul
2)Gunung Nuang - 26-27/3/14 (weekend)
3)Bukit Broga - 1/5/14 Hari pekerja (daypack)
4)Gunung Bunga BUah - 31/5 - 1/6/14
5)Liang East&west (28,29,30/6/13)
6)Gunung Tebu - 16-17/8/14(weekend) *lpas raya
7)Gunung Bujang Melaka - 30-31/8/14

Takwim untuk FRISBEE 2014
1st event: LAST MAN STANDING - CHARITY OPEN 2014
Date: 22 MARCH 2014
Field: Setia Sport Center, Setia Alam, Shah Alam.

Pada awalnya, tourney ini  plan untuk masukkan. Namun event ini tak jadi nak pergi kerana tak sempat bayar deposit. So terlepas spot untuk tourney.

2nd event: SHARK ALARM OPEN
Date: TBA

3rd event: Malaysia Ultimate Open 2014

Untuk event ini, rasanya susah nak bid untuk spot sebab event ini sgt besar. Most prob susah nak dpt so kalau siapa2 nak join boleh register individu.

Takwim MTB 2014

1st event - 29 MARCH 2014 - UTeM MTB FUN RIDE

2nd event - 17 MAY 2014 - Akan diupdate kemudian....

*sekarang tunggu takwim untuk paintball pulak. Maju jaya untuk semua.



Sunday, 5 January 2014

Carta organisasi 2013/2014

Tahun baru. Azam baru. Pemerintahan baru. Tahniah diucapkan kepada semua. Takziah juga kerana ini amanah. Semoga semua perancangan kali ini dipermudahkan. Amin.


goodluck everyone.


p/s : menyusul perancangan aktiviti daripada kami.

Thursday, 2 January 2014

Happy New Year KeReXians

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA 


DAN

SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN AKHIR UTeM



urgh! minta maaf atas gambar scary +18 ++++


usaha doa dan tawakal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...